Genel Tanıtım

TED Zonguldak Koleji Vakfı Özel Okulları kentimizin en güzel ve en merkezi yerinde kurulmuş olduğu için kolayca ulaşılabilir konumdadır. Okullarımız, yedi farklı bina grubundan oluşmaktadır. Yapısına her yıl eklediği fiziki ve teknolojik donanımlarla öğrencileri günün şartlarına hazırlamaktadır. Öğrencilerimizin var olan başarılarını arttırmak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan okulumuz yaptığı yeniliklere her yıl yenisini eklemektedir.

Anaokulumuzda 37-48 ay, 48-60 ay ve 60-66 ay arasındaki çocuklar için üç grupta, eğitim-öğretime devam edilirken, çocuklarımızın kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlayacak bir ortam olarak tasarlanmış ve Zonguldak’ta örnek gösterilecek bir şekilde yenilenip düzenlenmiştir. Bu sayede öğrencilerimizin keyifle faydalanacakları bir ortam yaratılmıştır. Anaokulumuzda, öğrencilerimizin yararlanabilecekleri dört derslik, iki oyun salonu, kahvaltı ve yemek odası,  uyku ve dinlenme salonu ve ayrıca dans ve bale salonu bulunmaktadır.

İlkokulda 1-4. sınıflarda, Ortaokulda ise 5-8. sınıflarda, öğrencilerimiz için kişisel dolaplar, dersliklerimizin tamamında dizüstü bilgisayarlar ve projeksiyon cihazları ile tam olarak bilgisayar destekli eğitime yer verilmektedir. Binamızda, bilgisayar sınıfı,  kütüphane ve müzik odası bulunmaktadır.

Lise binamızda, her biri akıllı tahtalarla donatılmış on altı derslikte bilgisayar destekli eğitim verilmektedir. Ayrıca tam donanımlı laboratuvar, çok amaçlı salon, kantin bulunmaktadır. Öğrencilerimizin istedikleri zaman gereksinimlerine göre etüt dersleri sağlanmaktadır. Lise öğrencilerimizin kullanabilecekleri, keyifle zaman geçirebilecekleri okul bahçesi ise onların da destek ve beğenilerine dayanarak, bir botanik bahçe halinde tasarlanıp, düzenlenmiştir. Ayrıca bahçe, çelik köprüyle lise binamıza bağlanmaktadır.

Bu yıl öğrencilerimizin kullanıma sunulan gerek eğitim sürecinde gerekse boş zamanlarında etkin olarak faydalanabilecekleri yüksek standartlara sahip yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, fitness merkezi, soyunma odaları, dans salonu, açık tenis kortu ve oyun alanlarını kapsayan spor kompleksimizin yanında ayrıca; yemekhanemiz de tüm mutfak ekipmanlarından masalarına kadar baştan aşağı yenilenmiş ve yine bu seneden başlamak üzere öğrencilerimize her gün arasından 4’ünü seçecekleri 7 çeşit yemek sunularak ve yine 2 ayrı salata barında sınırsız salata yiyebilecekleri hijyenik bir ortam sağlanmıştır. Bununla birlikte Anaokulu öğrencilerimize sabah kahvaltısı ve ikindi yemeği de verilmektedir.

Tam gün eğitim yapılan okullarımızda yoğun bir İngilizce eğitiminin yanı sıra ikinci bir yabancı dil olarak öğrencilerimizin seçimi ile Almanca veya Fransızca eğitimi de verilmektedir. TED Zonguldak  Koleji Vakfı Özel Okulları öğrencileri, hem Atatürk İlke ve İnkılapları hem de 84 yıllık birikime sahip olan Türk Eğitim Derneği’nin yüksek eğitim standartları doğrultusunda Atatürk’ün yaktığı meşalede ülkemize aydınlık getirecek ayrı birer ışık olarak yetiştirilmektedir. TED Zonguldak Koleji Vakfı Özel Okullarının en temel hedefi anaokulundan lise son sınıfa kadar sadece akademik başarıyı ön planda tutmak değil; çağdaş bilgilerle donanımlı, ulusal değerlere sahip, eleştirel düşünebilen, hayal dünyalarını, yaratıcılıklarını ve keşfetme duygularını geliştiren, özgüveni tam, yaratıcı bireyler yetiştirmektir.