3. SINIFLAR MÜZE GEZİSİNDE

3. Sınıf öğrencilerimiz Hayat Bilgisi dersi  “Müzelerden ve tarihi mekânlardan bir eğitim ortamı olarak yararlanır; nesnelerin müzelerdeki eski hali ile yeni halini karşılaştırarak zaman içindeki değişimi kavrar“kazanımı kapsamında Ereğli Halil Paşa Konağı Müzesi’ ni ziyaret ettiler. Burada kültürümüze ait öğeler ile daha önce bölgemizde yaşamış devlet ve uygarlıklara ait tarihi eserleri incelediler. Öğrencilerimiz Ereğli Pidecisinde  öğle yemeklerini yediler.

Milli Mücadele Dönemi’ nde üstün yararlılık gösteren, 1982’ de hurdaya ayrıldıktan sonra aynı ölçülerle yeniden yapılarak müzeye dönüştürülen Gazi Alemdar Gemisi’ ni gezdiler. Gemide sergilenen o dönemde kullanılmış araç-gereçleri heyecanla gözlemleyen öğrenciler,  geminin tarihçesinin anlatıldığı sunuyu izlediler.

Bu haber 01.06.2018 - 21:26:59 tarihinde yazılmıştır ve 136 defa okunmuştur.