ÇEVRECİ BİR GENÇLİK

Her canlının yaşamını sorunsuz bir şekilde sürdürebilmesi için çevreye ihtiyacı vardır. Çevre üzerinde her şey bir düzen içerisinde bulunur. Fakat insanların bilmeden ya da bilerek yapmış oldukları en ufak hareketler dahi çevrenin bu düzenini bozmaya  yetebilir. Bu yüzden her insanın çevre bilincine sahip olması gerekmektedir.

Çevreyi kirletiyoruz! Doğayı katlediyoruz! Evet, biz bunları yapıyoruz. Aslında kendimize, geçmişimize, bugünümüze ve geleceğimize ihanet ediyoruz. Dünyamız bizim için değerli. Bizim yaşam kaynağımız, evimiz, aslında her şeyimiz o. Fakat biz ona onun bize gösterdiği cömertliği, sevgiyi ve saygıyı göstermiyoruz.  Bilinçlenmek için çaba harcamıyoruz.

Onur Kurulu olarak bugün lise öğrencilerimize çevre bilinci konusunda bir sunu yaptık. Aktif olarak sunuma katılan öğrenciler, etraflarında gördükleri yanlışları paylaşarak çevreye karşı hassasiyetlerini belirtip bunlara nasıl çözüm getirebileceğimizi paylaştılar. Sorumluluklarını hatırlayıp yaşadıkları çevre için neler yapabileceklerini bir daha gözden geçirdiler.

Bu haber 01.03.2018 - 22:00:00 tarihinde yazılmıştır ve 178 defa okunmuştur.