KAPAKLARI MUTLULUĞA ÇEVİRİYORUZ!

TED Zonguldak Koleji Vakfı Özel Anaokulu öğrencileri TÜBİTAK yayınları Yapabilirim! Kitabını okumalarının ardından bacaklarını bizler gibi kullanamayan bireylerin tek başına hareket etmesini, özgürce gezmesini, alışveriş yapabilmesini ve yaşadığı dünyayı keşfetmesini sağlayabilmek için neler yapabileceklerini öğretmenleri rehberliğinde konuşup tartışarak mavi kapak toplamaya karar verdiler. Bunun için ilk önce plastik kapakları biriktirip okul ev arasında taşıyabilmek için evlerinde kullanmadıkları ayakkabı kutularını artık materyaller ile süsleyerek kapak kumbaralarını hazırladılar.

Anaokulu öğrencilerimiz proje hedeflerini öğretmenleri rehberliğinde bir tekerlekli sandalye! olarak belirledi.  Hedefleri büyük kendileri minik öğrencilerimiz daha çok insanın mavi kapak toplamasını sağlamak için neler yapabileceklerini tartışarak afiş hazırlamaya ve afişleri için slogan bulmaya karar verdi. Hazırladıkları afişleri hem aileleri ile birlikte okul dışında hem de öğretmenleri rehberliğinde TED Zonguldak Koleji Vakfı Okullarına asarak projelerini ve amaçlarını daha çok kişiye duyurmak için çalıştılar.

Mayıs ayı sonunda topladığımız kapakları Türkiye Omurilik Felçlileri Derneğine teslim etmeyi planlıyoruz.

Sizler de içtiğiniz su şişesinin ya da damacananın, zeytinyağınızın, meşrubatınızın kapağını atmak yerine biriktirirseniz sizler de engelli vatandaşlarımızın hayatlarına özgürce devam etmelerine yardımcı olabilirsiniz.

KAPAKLARINIZI MUTLULUĞA ÇEVİRMEK İÇİN BEKLİYORUZ!

Bu haber 20.11.2017 - 15:26:23 tarihinde yazılmıştır ve 138 defa okunmuştur.