ROBOT TASARIM VE PROGRAMLAMA KULÜBÜMÜZ ÇALIŞIYOR…

Başarısını her alanda  sürdüren öğrencilerimiz bir ilke daha imza atıyor. Kültürel ve sportif alanda başarısını herkese duyuran öğrenciler bu kez de bilimsel çalışmalarla adından söz ettirmek istiyor.

9. ,10. ve 11. Sınıf öğrencilerimizden oluşan ROBOT TASARIM VE PROGRAMLAMAKULÜBÜ kendi araştırmaları ve istekleri doğrultusunda, okulumuzun robot kulübü öğretmenleri Ahmet Şahin Birsen ve Fatih Kesgin’in öncülüğünde ve okul yöneticilerinin de katkısıyla Bülent Ecevit Üniversitesi’nin Sürekli Eğitim Merkezi’nden yararlanarak BEÜ Mühendislik Fakültesi’nden  ‘’Robot Tasarımı ve Programlama’’ derslerini almaya başladılar.

Her hafta Salı günleri 3 saatini bu eğitime ayıran öğrencilerimiz, ayrıca Cuma günleride Bülent Ecevit Üniversitesi’nde üniversite 2. Sınıf öğrencileriyle 2. Öğretim dâhilinde programlama (c ve c++) dersleri almaya başladılar.  Toplamda 10 hafta boyunca sürecek bu program dâhilinde robot yapımı, tasarımı ve programlama öğrenilecek, projeler geliştirilecek.

Bilim ve Teknolojinin sürekli değişip ve geliştiği dünyada, yeni buluşlar ve yeni icatlar geliştirmek isteyen öğrencilerimiz akademik ve bilimsel olarak okul yöneticilerimizin ve öğretmenlerimizin destekleri ve Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin katkılarıyla aydınlık geleceklere ışık tutmak istiyorlar.

Bu haber 27.10.2017 - 09:54:57 tarihinde yazılmıştır ve 411 defa okunmuştur.