Türk Dili ve Edebiyatı

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI EĞİTİM PROGRAMI

TED Zonguldak Koleji Vakfı Özel Lisesi Edebiyat Bölümü olarak, Anadiline hakim, anadilinin inceliklerini bilen ve doğru kullanan, sanata ve edebi eserlere değer veren, yaratıcı, kültürlü, öğrenmeyi seven, okuma alışkanlığı kazanmış, okuduğunu yorumlayıp sistemleştirebilen, düşünme alışkanlığı gelişmiş Atatürkçü bireyler yetiştirmektir. Tüm akademik-kültürel ve sosyal çalışmalarımız bu amaç doğrultusunda planlanmakta ve uygulanmaktadır.

Bu temelden hareketle öğrencilere şu bilgiler kazandırılacaktır;

• Türkçenin, Türk ulusunun kimliği olduğunu kavratabilme
  • Araştırma, tartışma anlama, değerlendirme ve yorumlama yeteneklerini geliştirme
  • Dille gerçekleştirilen sanatın etkinliklerini anlayabilecek zevk ve bilgi birikimini kazandırma
  • Derslerde yürütülen çalışmalarla özgür, nesnel, dengeli ve sistemli düşünme alışkanlığı kazandırabilme
  • Öğrencilerin kazandıkları yöntem ve dikkatle karşılaştıkları her türlü yazılı ve sözlü metni anlamalarını, değerlendirmelerini ve yorumlamalarını sağlama

Etkinliklerimiz

Akademik çalışmalarımız yanında öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmek adına sunumlar, proje çalışmaları, kitap tanıtımları, kitap fuar gezisi yapılır.

Önemli gün ve haftalarda düzenlediğimiz törenler öğrencilerimizin katılımıyla günün anlam ve önemine uygun olarak gerçekleştirilir. Öğrencilerin bilgi ve becerilerini artıracak her türlü çalışma yapılır.

Sadece ders kitaplarıyla sıkışıp kalmamaları için uygun kitaplar okutulur. Bunlar ölçümleri ders içinde yazılı veya sözlü olarak yapılır. Her sınıfın haftada bir saat kitap okuma etkinliği vardır.

Bölümümüz tiyatro çalışmalarına da önem vermektedir. Her yıl "Gençlik Haftası"nda bir oyun sergilenmektedir.

Öğrencilerimizin konuyla bağlantılı olarak yaptıkları çalışmalar okul yayınımız olan "Ekin" dergisinde yayımlanır.

TED ZONGULDAK KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ 2012 -2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI OKUNMASI TAVSİYE EDİLEN KİTAPLAR

9. SINIF KİTAPLARI

1-Don Kişot  (CERVANTES)

2-Uçurtmayı Vurmasınlar (Feride Çiçekçioğlu)