İNGİLİZCE EĞİTİMİ

TED Zonguldak Koleji Ortaokulu 5 – 8. sınıflarımızda genel amacımız Avrupa Standartları seviyesinde bir İngilizceyle öğrencilerimizin kendilerini etkin bir şekilde ifade edebilmelerini sağlamaktır. Hızla gelişmekte olan teknolojik değişimlere uygun bir sınıf ortamında yapılan İngilizce derslerimizde, öğrencilerimiz dili dünya üzerindeki diğer kültür ve yaşamlarla ilişkilendirerek öğrenirler. İlkokulda olduğu gibi Ortaokulda da Cambridge ESOL sınavlarına yönelik aktif çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca dilde başarıyı etkin bir şekilde sürdürebilmek için gramerin yanı sıra okuma, yazma, konuşma ve yazma becerilerine yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

Öğrencilerimiz her yıl İngilizce Tiyatro Kulübü olarak çıkardığımız oyunlara büyük ilgi göstermektedirler. Yıl boyunca İngilizce ve Drama öğretmenleriyle çalışılan oyunları yılsonunda öğrencilerimiz en iyi şekilde sergileyerek dil öğreniminde sanatın önemini vurgular.